רכיבים:
לבצק בסיסי:
1 כוס סוכר
2 ביצים בטמפ' החדר
1/3 1 כוסות קמח רגיל
1/3 כוס קמח תופח
לגיוונים:
אגוזים וקפה:
1 כף אבקת קפה נמס חזק מומסת ב 2 כפיות מים
1/3 כוס אגוזים טחונים
תפוזים והל:
2 כפיות קליפת תפוז (כתום) מגוררת
2/3 כוס שקדים לבנים קלופים טחונים
1 כפית הל טחון
זנגביל:
להחליף 2/3 מהסוכר הלבן לסוכר חום
1 כפית זנגביל טחון
1/2 1 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
אופן הכנה:
לחמם תנור לטמפ' של 180 מעלות.
להכין 2 תבניות אינגליש קייק באורך 20 ס"מ או תבנית תנור גדולה מרופדות בנייר אפיה
(אני מעדיפה להשתמש בתבניות אינגליש קייק כי אז הבישקוטי יוצאים גבוהים ולא יוצאים "מעוכים" כמו בתבנית רגילה)
להקציף את הביצים והסוכר במהירות גבוהה עד אשר מתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית שנפחה כפול מהתערובת המקורית.
להוסיף בהדרגה את הקמח + קמח תופח ולערבב היטב עד אשר מתקבל בצק דביק ואחיד.להוסיף את חומרי התוספות ולערבב היטב להטמעות של החומרים.
לחלק את הבצק לשני חלקים. בידיים מקומחות לעצב "גליל" (זה נדבק ומעצבן, נראה בלתי אפשרי אבל שווה את ההשקעה והטרחה) ולהניח בתוך התבנית. באותו אופן להניח בתבנית את הבצק השני. אם משתמשים בתבנית גדולה אז ליצור שני גלילים צרים באורך 20 ס"מ במרחק של 5 ס"מ אחד מהשני ומדפנות התבנית.
לאפות בתנור במשך 30-35 דקות, עד אשר מתחיל להזהיב וכשמקישים על הגליל נשמע קול חלול. לשמור שלא ישחים!
להוציא מהתנור (אך לא לכבות אותו), ובעודם חמים, להוציא בזהירות את הגלילים ולהניח על משטח נקי. לחתוך את הגלילים לפרוסות אלכסוניות ברוחב של עד 1 ס"מ (אני אוהבת דקות יותר – בערך 7 מ"מ). לסדר את הפרוסות לרוחב (כשהן "שוכבות" עם הפנים למעלה) בתבנית גדולה ולאפות 12 דקות. להוציא מהתנור, להפוך את העוגיות (כדי שגם הצד השני ישחים) ולהכניס שוב לתנור ל 12 דקות נוספות.
להוציא, לצנן.
ניתן לשמור בכלי אטום בטמפ' החדר עד חודש.
מקור המתכון: דנה 20
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )